Edukacinis užsiėmimas papasakos apie ilgą ir sudėtingą grūdo kelią iki gardaus pyrago ar duonos kepalo ant stalo. Dalyviai sužinos, kokius darbus reikėjo atlikti ir kokie tradiciniai įrankiai buvo naudojami auginant rugius, kviečius, kepant duoną bei pyragus. Nustebins ne tik saviti darbo įrankių pavadinimai, bet ir unikalus tradicinių darbų pobūdis. Vaikai išsiaiškins, kaip malti grūdus rankinėmis girnomis, grūsti juos piestoje, kaip naudotis spragilais, ir turės galimybę įsitikinti, jog kuliant javus darbo ritmą išlaikyti padeda rimuoti tekstai, o malant grūdus girnomis darbą palengvina liaudies dainų melodijos.

Užsiėmimo trukmė 1 valanda.
Edukacija tinkama ikimokyklinukams ir 1-4 klasių moksleiviams

Dėl edukacijų kreiptis į Šilutės Hugo Šojaus muziejų, +370 441 62 207, 
+370 657 51 909, info@silutesmuziejus.ltwww.silutesmuziejus.lt