Renginiai

Festivalis „Keliaujanti vėtrungė: tikėjimas, legendos ir knygų milžinai“ Ventėje

💫 Rugpjūčio 16 dieną, 21 valandą, Ventėje, prie Ventės rago švyturio festivalis „Keliaujanti vėtrungė: tikėjimas, legendos ir knygų milžinai“ kviečia į įspūdingą renginį, skirtą tarptautinei švyturių dienai paminėti.

🌊 Apie unikalų Mažosios Lietuvos gyvenimą pasakojanti renginio meninė programa žiūrovus supažindins su švyturių istorija ir tikėjimo svarba plačiąja prasme. Dramaturgas Mindaugas Valiukas akcentuoja, kad šiam renginiui kuriami tekstai pasakos „apie esamus ir išnykusius tikėjimo švyturius netikėjimo jūrose“. M. Valiuko kūryba žavi savo gilumu, filosofinėmis įžvalgomis ir gebėjimu sujungti istoriją su šiuolaikinėmis aktualijomis. Šokio trupės „Nuepiko“ (meno vadovas Marius Pinigis, choreografai Adrian Carlo Bibiano ir Džiugas Kunsmanas) šokėjai, pasitelkdami akrobatinius elementus, perteiks švyturių bei tikėjimo svarbą ir jų įtaką šio krašto tapatumui. Muzikinę atmosferą ir subtilų tikėjimo pajautimą renginio metu kurs unikalaus balso atlikėja Kristina Jatautaitė-Stanevičienė ir kompozitorius Marius Salynas.

Čia, prie Ventės rago švyturio, įvyks unikali Nidos ir Ventės rago švyturių sąšauką, kviečianti prisiminti švyturių reikšmę navigacijoje bei žmonių gyvenimuose. 🙌

Daugiau informacijos apie festivalį ➡️ www.vetrungiukelias.lt